Sektionen M-Styret Galleri Sektionstidningen

MGK

Grisfesten - årets största fest

Kommande evenemang

Inga kommande evenemang

 

Facebook-feed

29 maj
2017
Såhär i tentatider med mindre än en vecka kvar till Grisfesten funderar ni såklart på livets stora frågor – vad blir det för mat på Grisfesten?

Vi i MGK vet att det finns bättre tillämpningar av balkar i böjning, lean production och matstat än till tentaplugg. Balkar bör användas för att hålla alla saftiga delare av burgaren på plats, lean kan tillämpas på tillagningen av våra saftiga revben och matstat, ja det har vi inte lärt oss än. Så det är med stolthets vi presenterar kvällens meny, helt i enlighet med det fenomenala temat American Carnival!

Grisfestens episka meny:

MAT
Louisiana Ribs
• Hemlagade spare ribs serveras med pommes, vitlöksbröd, cole slaw och sås

Högrevsburgare
• Högrevsburgare i briochebröd med bacon, picklad rödlök, ost, majjo serveras med pommes, cole slaw och dipp

Halloumiburgare
• Grillad halloumi i briochebröd med picklad rödlök, ost, majjo, pumpakärnor och ruccola serveras med pommes, cole slaw och dipp

Backyard BBQ
• Your choice of Chicken Drumsticks or Halloumi serveras med grillade grönsaker, pommes och dipp

Sharing is Caring
• 4 x Chicken drumsticks/Halloumi, Pommes, Cole slaw, Snacks, 4 x Dippsås

SNACKS
• Kanderat äpple
• Churros
• Pommestallrik
• Chilli cheese
• Mozzarella sticks
• Lökringar
• Snackstallrik

BARSNACKS
• Popcorn
• Chips
• Ölkorv

Skanna QR-koden på ditt visitkort eller på en affisch eller attenda Grisfesten 2017 här: https://www.facebook.com/events/1369612343084322/
 
27 maj
2017
Dagens gris!

Och då var vi alltså vid den sjätte dagen, vilket betyder att den sista grisen ska presenteras! Sist ut har vi personen som står som ansvarig för att ni har terroriserats med alla dessa inlägg under hela veckan, PR-ansvarig Tobias Ekdahl (benämns även PoRk)! Som PR-ansvarig är det Tobias uppgift att stå för allt grafiskt arbete som produceras i MGK-stian och sedan klättra upp i granens topp för att gala, så att ingen missar årets absolut fetaste utomhusfest! Tidigare huserade han som alfasvin i M-sex som sexmästare men insåg att papper och kritor är roligt och sökte sig därför raka vägen till MGK. Varför gruppens enda skåning valdes som MGKs röst utåt vet egentligen ingen riktigt, det måste ju funnits någon med lite mildare dialekt? Men en sak som är säkert är att denna grisen kan göra flames i Photoshop som en gud, något som inte varit lika självklart tidigare år! Släng ett öga på de grymt snygga affischerna och sno åt dig ett visitkort, så ses vi på Grisfesten! Bara en vecka kvar nu!!

Skanna QR-koden på ditt visitkort eller på en affisch eller attenda Grisfesten 2017 här: https://www.facebook.com/events/1369612343084322/
 
26 maj
2017
Dagens gris!

Idag har vi äran att presentera en riktigt gottegris, vår alldeles egna matansvarig Sandra Säfdal eller Suggan! I MGK-familjen är Sandra som utfodrar de andra grisarna och briljerar med sina kulinariska färdigheter. Som tidigare intendent Rustmästeriet har Sandra valt att gå i sina förfäders klövsteg för att bli mästerkock, men svängt av på den långa pilgrimsfärden genom USA för att studera det amerikanska köket. Dock insåg hon att hälsa är en viktig sak och har därför även studerat odling samt osttillverkning. På Grisfesten kommer alla gäster kunna avnjuta Sandras saftiga hamburgare med högrev eller halloumi (choice is yours!), hemmagjorda ribbs, friterade snacks varvat med grillade färska grönsaker! Det nöffas även om att hon ägnade ett år i Spanien tillsammans med andra iberiska svin och studerade en 400 år gammal metod för lära sig göra churros! Låter detta smaskigt? Såklart att det gör!!

Attenda Grisfesten 2017: https://www.facebook.com/events/1369612343084322/?fref=ts
 
25 maj
2017
Dagens gris!

Idag är en trevlig dag! Men medan hela Sverige unnar sig en ledig dag i solen och får sväva bland molnen finns det en krigare med fötterna på jorden, sågen i handen och pärlande svett i pannan. Det är ingen mindre än vår byggansvarige Filip Tagesson, även känd i trakterna som Minigrisen! Trots att hans namn antyder att han växt lite sämre än de andra grisarna i flocken ska ni inte låta er luras! Detta är den spänstig, ung galt som har allt annat än tummen mitt i klöven. Tidigare har Filip som kassör i Rustmästeriet skött föreningens likvida medel, något som gjorde honom svinrik! Men pengar blev ointressant och han fann istället värdet i ekollon, vilket ledde honom raka vägen till MGK-farmen. På Grisfesten är det Filip som kan stoltsera med planritningen och alla grandiosa konstruktioner som ska resas! Kom och skåda med egna ögon denna händiga grisens arbete!

Attenda Grisfesten 2017: https://www.facebook.com/events/1369612343084322/?fref=ts
 
24 maj
2017
Dagens gris!

Vid det här laget undrar ni såklart: vem i MGK är egentligen bäst på bökning? Det är inget snack om saken att det är Elin Winberg eller Vildsvin, som hon så fint heter, som besitter denna extraordinära talang. Som bokningsansvarig är det Elin som ser till att Grisfesten kommer att ha de absolut coolaste grejerna, såsom den mekaniska tjuren och mycket annat kul! Med ett förflutet i Rustmästeriet där hon bland annat hyrde ut Winden, utvecklade Elin sitt luktsinne för bra deals bättre än vad ett tryffelsvin nosar upp… ja tryffel. Med dessa färdigheter kommer hon se till att Grisfesten utan tvekan kommer vara the place to be, särskilt då det kommer att dyka upp några nya grejer i år! Så har du inte bestämt om du ska gå än? Skärp dig! Detta kommer bli svinkul!

Attenda Grisfesten 2017: https://www.facebook.com/events/1369612343084322/?fref=ts