Sektionen M-Styret Galleri Sektionstidningen

Maskins 150-årsjubileum

Information och program för 150-årsjubiléet

Nu är det snart dags! 150-årsjubiléet närmar sig med stormsteg och vi är otroligt glada över att så många vill vara med och fira denna högtidsdag tillsammans med andra maskinare i alla åldrar. Det kommer att bli en fantastisk dag och vi hoppas att du ser fram emot den lika mycket som vi!

 

På den här sidan finns mycket information om jubileumsdagen och -banketten, så läs noga. Informationen om dagen respektive banketten är uppdelade i två separata boxar här nedanm. Där hittar du bland annat tider (dagen kommer börja kl 10:00 och samling inför bankett är 16:00) samt information om klädkoder. Likaså finner du information om hur du kan bidra till bautastenen eller med bilder och anekdoter till jubileumstexten.

 

Om du har någon specifik fråga, kolla gärna på Frågor och Svar-fliken eller skicka ett mail till banket[at]maskin150.se.

 

Information kommer att publiceras på hemsidan allt eftersom den blir tillgänlig, men vid större uppdateringar kommer alla bekräftade gäster att få ett mail.

 

Två viktiga saker att komma ihåg:

 • Kom ihåg att betala din bankettbiljett senast den 30 september
 • Du får gärna anmäla dig till dagsaktiviteten så vi lättare kan planera (även du anmälde intresse i anmälan)

Bautastenen

I samband med 150-års jubiléet i november ska en Bautasten resas utanför maskinhuset. Stenen är i dagsläget färdighuggen och klar att resas, dock har själva uppförandet, alltså frakt och arbete runt stenen blivit dyrare än vad de initiala offertförslagen visat på.

Därför finns nu chansen för alla er som inte tidigare bidragit till stenen att göra detta! Läs mer om hur det går till och vad det innebär under fliken Bautastenen.

Bilder och anekdoter

Inför jubiléet har det arbetats med att samla information om vår 150åriga historia till en tryckt jubileumsskrift. För att lätta upp materialet efterlyser vi nu bilder och anekdoter. Har du någon bild från din studietid eller en rolig berättelse som är värd att skrivas in i maskins historia – läs då under fliken Jubileumsskrift hur du kan hjälpa oss.

Information för dagen

Under dagen kommer det bjudas på ett antal olika event runtom på Campus Johanneberg. Vi kickar av dagen med information i RunAn där programledningen på Maskinteknik samt representanter från ledningen av Chalmers presenterar hur programmet ser ut idag, vad som hänt de senaste åren, Chalmers forskning, information om Chalmers studentkår, etc.Efter detta kommer det öppnas en mässa uppe i M-huset där sektionens föreningar och styrelse finns representerade. Det kommer även finnas möjlighet till olika rundvandringsturer där ni bland annat kan få se vårt nya fina kårhus, våra olika institutioner på maskinteknologsektionen samt ombyggnationen av M-huset.

 

Dagen börjar klockan 10:00 i vårt Chalmers studentkårhus där det kommer finnas representanter från oss i Jubileumsföreningen redan från 9.30 att guida er till föreläsningssalen. Informationen kommer hålla på till strax efter 11 och ni kommer där tilldelas ett schema över campus samt information om samtliga aktiviteter. Vi kommer alltid finnas tillhands under dagen runtom campus för eventuella frågor. Det kommer även finnas möjlighet till att köpa mat samt fika för den som är hungrig.

 

Dagen är frivillig, du stannar precis så länge du vill och medverkar i de event du finner intressanta, samt riktar sig främst till äldre maskinstudenter som inte längre studerar på Chalmers.

 

Tider för dagen:

 • Föreläsning om Maskinteknik och Chalmers 10:00 i RunAn, Chalmers Kårhus (Chalmersplatsen 1, 412 58 Göteborg)
 • Mässa, rundvandringar och aktiviter från 11:00
 • Dagsaktiviteterna stänger 14:00

Observera att du gärna ska anmäla dig till dagsaktiviteten även om du tidigare gjort en intresseanmälan. Anmälan görs här.

 

Information för kvällen

Tider för banketten:

 • Samling och bautastensinvigning på Teknologgården 16.00
 • Fördrink vid bankettlokalen ca 18.00
 • Bankett slut, eftermingel börjar ca 23.00
 • Första bussen tillbaka till centrala Göteborg. 00.30
  Alternativ för att fortsätta kvällen kommer att finnas för den som ännu inte är trött.

 

OBS: eventuella ändringar av personuppgifter i anmälan eller matpreferenser måste vara oss tillhanda senast 20/10. Maila i så fall dina ändringar till: bankett[at]maskin150.se.

Anmälan går ej att avboka, men maila oss om du får förhinder så ska vi försöka förmedla din biljett till någon på reservlistan – om det går så kommer du få pengarna tillbaka för biljetten och någon annan kommer bli glad över att få gå på banketten.

 

Klädkod: Mörk kostym. 

 • Herrar: Blå, mörkt grå eller svart kostym.
 • Damer: En klänning eller kjol, i valfri färg och mönster. Av finare tyg och längd under knäet.

För mer detaljerad info om klädkod se:

 

Har du en talang, ett häftigt partytrick eller är du en hejare på att hålla tal? Kanske är ni ett kompisgäng som brukade få stående ovationer när ni brukade gyckla?

 

Eftersom att vi vill att hela jubileet ska gå i maskinaranda vill vi även att det ska märkas av bland underhållningen. Därför efterlyser vi nu maskinare som är intresserade av att bidra till underhållningen på något sätt. Om du är intresserad av att underhålla under banketten skicka gärna en kort beskrivning om vad du har tänkt göra. Om du vill hålla tal ser vi gärna att en kort beskrivning av vad talet ska handla om bifogas.

 

Eftersom vi vill öppna upp för kreativa förslag har vi försökt hålla nere riktlinjerna till följande:

 • Framträdandet får inte vara mer än 2-3 minuter. (Eventuell dispens kan ges)
 • Inskickade bidrag är inte garanterade utan vi förbehåller oss rätten att välja ut bidrag utifrån det utrymme som finns i programmet samt för att inte ha nummer som liknar varandra för mycket.

Alla idéer är mer än välkomna!

Maila din idé till: bankett[at]maskin150.se.