Sektionen M-Styret Galleri Sektionstidningen

Sektionen

Välkommen till
Maskinteknologsektionen
Vid Chalmers Tekniska Högskola

Bokning

Regler

Ditt kontrakt upprättas och tillhandahålls av sektionens Intendent.

Ladda ned ett tomt Brunokontrakt här.
Alla som läser maskin är berättigade att hyra Bruno. Läser man inte på maskin, men är inskriven på någon annan sektion på Chalmers, kan det i undantagsfall också gå för sig. Om man inte läser maskin kan bilen dock avbokas utav Intendenten, senast en vecka innan, om en maskinförening behöver Bruno till ett utåtriktad arrangemang.
1) Boka med hjälp av bokningskalendern till vänster.

2) Invänta bekräftelsemail från Intendent. (Kolla även spam-filtret då bekräftelsesmailet ofta hamnar där).

3) Om bokningen har godkänts: skriv ut och fyll i ett hyreskontrakt (länk finns under fliken "Kontrakt").

4) Uthämtning av nyckel sker i nyckelskåpet i Loungen i maskinhuset, när som helst under uthyrningstiden. Uthyrningstiden är från 12.00 det datum man bokar till 12.00 dagen efter. (På helger gäller 12.00 på fredagen till 12.00 på måndagen. Hyreskontraktet skall lämnas i nyckelskåpet innan man plockar ut nyckeln.

Nyckelskåpet öppnas med en personlig kod som man får av Intendent per mail innan uthyrningstiden börjar. Slå in koden och avsluta med #. Plocka sedan ut nyckeln som är markerad "Bruno" på displayen och stäng sedan skåpet.

5) Innan du kör iväg: Fyll i mätarställningen i körjournalen som ligger i bilen. Detta används som underlag för fakturan. Om bilen skulle vara dåligt städad från tidigare uthyrning så kontakta Intendent.

6) Om Bruno behöver tankas är det bensin som gäller (95 oktan). Spara kvittot och lämna i nyckelskåpet i samband med att du lämnar tillbaka nyckeln (Märk kvittot med namn). Summan du tankat för kommer dras av från hyreskostnaden och eventuellt överskott betalas tillbaks till dig. Inget kvitto - ingen återbetalning. Observera att Intendent kontrollerar inlämnade kvitton mot bilens bränslemätare och den sträcka som körts. Att lämna in kvitton från när man tankat en annan bil ses som försök till bedrägeri och kommer att polisanmälas.

Se till att inte lämna tillbaks Bruno med under ¼ tank kvar.

7) Återlämning görs i nyckelskåpet. Öppna skåpet med din personliga kod och stoppa tillbaka nyckeln. Om man inte lämnat tillbaka nyckeln innan 12.00 tillkommer en straffavgift på 500kr.

8 ) Strax efter återlämning får du ett mail med räkning. Denna måste betalas inom 1 månad efter den är utskickad.
När du kvitterar ut nycklarna skriver du på ett hyreskontrakt. Där står att den som kvitterat ut nycklarna har fullt ansvar för bilen. Alla skador som uppkommer under hyrestiden (då du har nycklarna) är du personligen ansvarig för. Tänk även på att vara noga med att kontrollera mätarställningen på bilen, både när du hämtar ut och när du lämnar in bilen.
M-teknolog: 3.50 kr/km
Icke M-teknolog: 5 kr/km
Per dygn (fast avgift): 75 kr
Per helg (fredag lunch - måndag lunch): 125 kr
Var noggrann när du kontrollerar bilen! Har du inte rapporterat en skada innan du kör iväg och nästa hyrestagare uppmärksammar det så anses du ha varit vållande till skadan. Kör försiktigt och tänk på att Bruno är lång - baken genar mycket när du svänger! Kom även ihåg att ej parkera Bruno på de två förhyrda platserna utanför Winden.
För att underlätta vid användandet av Bruno finns en checklista för saker som bör kontrolleras innan man kör iväg med bilen. Detta för att du inte ska åka på att betala deposition från förra bokningen.

Checklista Bruno
För att boka t.ex. från måndag lunch till tisdag lunch: välj måndag i kalendern. För att boka helg: välj fredag.