Vart springer MIL?

Bästa spåren i Göteborg!

Löpsugen och ny i Göteborg? MIL har en guide för dig!

Nedan finner ni alla Göteborgs gömda löpspår och vilken typ av träning som passar bäst. De flesta är inom rimligt gångavstånd från campus Johanneberg och är generellt upplysta spår med gött underlag.

Anser du att guiden är inkomplett? Skicka in förslag på nya löpspår till mil@mtek.chalmers.se så kommer de utforskas på följande MIL pass.

Häng med på våra pass för en personlig rundtur av Göteborgs vackraste löpspår kl.17:15 på följande veckodagar:

  • Måndagar Lugnt pass
  • Tisdagar Långt Pass
  • Torsdagar Intervaller

Mossen

1 km

Alleles söder om Campus ligger idrottsplatsen Mossen. Runt denna finns ett 1 km långt spår som passar perfekt för ett kort kvällspass efter sista föreläsningen eller en heldag med intervaller.
Adress: Ljungbackegatan 1, 412 59 Göteborg

Safjället

2.9, 3.9 eller 4.5 km

Söder om campus förbi Emilsborg ligger naturreservatet Safjället. Här finns ett elljusspår med så mycket så mycket upp- och nedförsbackar att övriga Göteborg ser ut som Holland. Perfekt spår för långa löp året runt.
Adress: Krokslätts Storgata, 431 38 Mölndal

Botaniska

8-14 km

Den absolut vackraste och unikaste naturen i hela Göteborg finner man i löpspåren som sträcker sig ut från den botaniska trädgården nära Sahlgrenska. Med en selfie runt varje hörn springer man vilse bland alla vackra utsikter. Brist på belysning i spåren begränsar löpet här till sommarhalvåret.
Adress: Carl Skottsbergs gata 22A, 413 19 Göteborg

Skatås

2.5-18km

Ute vid Delsjö området ligger detta motionscentrum som hyllats för löpkvalitén. Då Spåret ligger ca 6 km från campus reserveras spåret till längre helgpass. Spåret är även plats för MILs årliga MM i millopp.
Adress: Skatåsvägen 25, 416 55 Göteborg

Skansen Kronan Trappor

200 trappsteg

De jävligaste trapporna i Göteborg och därmed MILs första val för trappintervaller. Ens prestation belönas med en mycket vacker utsikt över stan från toppen.
Känner du till trappor i Göteborg som du anser är jävligare en dessa? Tipsa MIL på mil@mtek.chalmers.se så testar vi dem på nästa trappintervall.
Adress: Frigångsgatan
413 01 Göteborg

Bergets Hinderbana

15 hinder

Uppe vid topparna av Kallebäck finns en hinderbana av militär karaktär. Med närliggande grill- och utkiksplats är detta område perfekt för en friluftsdag.
Adress: Smörkärnegatan
412 76 Göteborg