Veckobrev LV 3

januari 30, 2012

Internationella frågor i studentcentrum på biblioteket

Varje dag (måndag-fredag) mellan 12:00 och 14:00 finns det en representant från Chalmers internationella avd som svarar på frågor om utlandsstudier på nya studentcentrum i biblioteket.
_______________________________

Är du intresserad av masterprogrammet Entrepreneurship and Business Design? Nu på onsdag den 1 februari, hålls en lunchföreläsning i HA3 där en av deras alumner berättar om sin karriär och man kommer även att hålla en kort presentation av programmet i samband med föreläsningen. För att säkra upp så att alla som kommer får en lunchmacka, uppskattas att man går in och anmäler sig på http://entrepreneur.chalmers.se/

Mastersprogrammet Entrepreneurship & Busienss Design (MPBDP) har i år en tidigare anmälningsperiod, den sträcker sig från 1 mars till 2 april. Anledningen till den tidigare perioden är den speciella antagningsordningen vid programmet.
_____________________________________

Kära maskinare,
Du, likt mig, har säkerligen vid det här laget tröttnat på bristen av datorer på vårt program. Flera av er har säkert skickat klagobrev till IT-ansvarig men för att göra en skillnad tror jag att fler behöver göra samma sak. Nedanför har jag skrivit ett klagobrev som jag hoppas alla kan vidarebefordra. Det enda ni behöver göra är att kopiera brevet nedan, skriva under med ert eget namn och skicka till IT-ansvarig på mail:

tony.ottosson@chalmers.se

Som ämne kan ni skriva ”Fler datorer till maskinprogrammet” eller något ni tycker passar bättre. Om ni vill ändra något i texten eller lägga till/ta bort något får ni gärna göra detta, det enda jag ber om är att ni faktiskt skickar det. Tillsammans blir vi många och om uppemot 500 studenter skickar detta mail blir det svårt att ignorera.

Tack för er tid,
Kara Ghasemiani, M3

=============================================================================
Hej,

Jag är studerande vid maskinprogrammet och vill att något görs åt bristen på datorer. Det är omöjligt att på vardagar innan kl. 17 få tag i en ledig dator. Datorsalarna är alla uppbokade av olika kurser och den sal som vid enstaka tillfällen inte är uppbokad blir snabbt fullsatt av en bråkdel av alla studenter som behöver en dator. Vi är i desperat behov av fler datorer och det finns många salar i området som står tomma.

Utöver bristen på datorer är det frustrerande att skrivarna sällan fungerar som de ska, något som måste förbättras. Linuxdatorerna gör oss som maskinstuderande inte mycket nytta. Därför ser vi gärna att det vid inloggning på datorerna i sal MT13 (Linuxsalen) ska ges möjlighet för användaren att välja operativsystem då det finns tekniska lösningar till detta.
Bristen på datorer är oacceptabel och vi kräver förändring.

*ERT NAMN + ÅRSKURS HÄR*
=============================================================================

La La la laaaa… Värm upp stämbanden för på fredag 10/2 är det dags för årets stora Sångbokssittning. Biljetter säljs i Loungen på onsdag lunch, de kostar 100:- och då ingår maskinteknologsektionens finfina sångbok!
/M-Styret
_______________________________________________________________________________________

Ärade maskinteknolog, imorgon (tisdag) är det dags för sektionsmöte. Det är många spännande punkter på dagordningen som bland annat inval, proposition och ansvarsfriheter. Som vanligt är det även varm mat, bus och tävling.

Vi kör igång kl 12.00 och håller på lunchen ut i HA1.
Vi avbryter mötet kl 13.00 för lektioner och drar igång igen kl 17.15, samma lokal!

Välkommen!
/M-Styret
_______________________________________________________________________________________
Hej!
Du vet väl att du kan åka hem till din gamla gymnasieskola och prata om Maskinteknik och Chalmers och samtidigt tjäna 500kr!
Intresserad? Hör av dig till rgm@maskinteknolog.se
___________________________________

MnollK-11 vill tacka för förtroendet och dessutom tacka alla som hjälpt oss det gångna året!
Vi önskar MnollK-12 ett stort lycka till!

Shmh
_______________________________________________________________________________________

Hejsan svejsan!

På fredag har M-ord/M-photo asp. Vi bjuder på mat och sen är det bra att ha med badkläder. Vi ses klockan 17:30 i Winden.

/M-ord
__________________________________

Hej Maskinstudent,

Kom gärna på vår öppna föreläsning (Design för alla) idag måndag, vi har plats för fler i salen. Vi är 1730-1830 i sal VA, A-huset:
Grundfilosofin i Design för Alla är att det inte finns någon ”normalmänniska” utan att varje människa är ett unikum. Det innebär att man bör ta hänsyn till mångfalden när man utvecklar produkter, bruksföremål, byggnader, IT-produkter, inomhus- och utomhusmiljöer och tjänster.
http://unicum.se/om-unicumabout-unicum/

hälsningar
Örjan Söderberg Programansvarig Teknisk Design
________________________________