Regler

 • Kontaktperson

  Marcus Johansson
  +46725684473
  intendent.rustmasteriet@mtek.chalmers.se

 • Kontrakt

  Ditt kontrakt upprättas och tillhandahålls av sektionens Intendent. Lämna ifyllt kontrakt i
  nyckelskåpet i loungen när du hämtar ut nyckeln.

  Ladda ned ett tomt Brunokontrakt här.

 • Vem får hyra Bruno?

  Alla som betalar sektionsavgift till Maskinteknologsektionen är berättigade att hyra Bruno. Bilen får avbokas utav Intendenten senast en
  vecka innan om en maskinförening behöver Bruno till ett utåtriktat arrangemang.

 • Hur bokar man Bruno?

  1) Boka med hjälp av bokningskalendern till vänster. Välj de timmar på dygnet de dagar du önskar bruka bilen, men boka inte bilen längre än vad du behöver använda den. Du kan inte boka dagar i klump utan bara dag för dag. En bokning måste ske minst 3 vardagar innan tiden för körningen. Bokningar senare än detta kommer att nekas.
  2) Invänta bekräftelsemejl från Intendent, glöm inte kolla spamfiltret då bekräftelsemejlet kan hamna även där.
  3) Om bokningen har godkänts så skriver du ut och fyller i ett hyreskontrakt, länk finns under fliken “Kontrakt” ovan. Om Intendenten upptäcker att kontrakt saknas efter hyrestidens slut kommer en straffavgift på 200kr tillkomma med en ökning med 50kr per vecka saknad.
  4) Uthämtning av nyckel sker med nyckelskåpet i loungen bredvid Café Bulten i maskinhuset, när
  som helst under uthyrningstiden. Hyreskontraktet skall lämnas i nyckelskåpet innan man plockar ut nyckeln. Nyckelskåpet öppnas med en personlig kod som man får av Intendent innan uthyrningstiden
  börjar, slå in koden och avsluta med #.
  5) Innan du kör iväg fyller du i mätarställningen i körjournalen som ligger i bilen. Detta används som underlag för fakturan. Om bilen skulle vara skadad eller dåligt städad från tidigare uthyrning så
  kontakta Intendent omgående, annars kan du riskera deposition av andras misstag.
  6) Om Brunos tank understiger ¼ har hyrestagaren skyldighet att tanka, och här är det diesel som
  gäller. Spara alltid kvittot, inget kvitto – ingen återbetalning, och fyll i en Blankett för Utlägg som
  finns i det blå skåpet precis till vänster innanför dörren in till loungen. Efter ifyllnad fäster du kvittot och lägger blanketten i nyckelskåpet som efterhand betalas ut av Intendenten. Observera att Intendent kontrollerar inlämnade kvitton mot bilens bränslemätare och den sträcka som körts. Att lämna in kvitton från när man tankat en annan bil ses som försök till bedrägeri och kommer att polisanmälas.
  7) Återlämning görs i nyckelskåpet med samma kod som användes under uthämtning. Om man inte lämnat tillbaka nyckeln innan överenskommen tillkommer en straffavgift på 500 kr.
  8 ) Efter återlämning får du ett mail med faktura från din användning. Denna måste betalas 30 dagar från att den är utskickad.

 • Vem bär ansvaret för Bruno?

  Innan hyrestagaren hämtar ut nycklarna skriver hen och eventuella medförare på ett hyreskontrakt. Där står att den som kvitterat
  ut nycklarna har fullt ansvar för bilen, det är alltså hyrestagaren på kontraktet som står ansvarig för
  eventuella skador som uppkommer under hyrestiden. Om det vid skada upptäcks att en förare, som inte står med på kontraktet, vållade en skada kommer hyrestagaren stå för fulla reparationskostnaden. Tänk även på att vara noga med att kontrollera mätarställningen på bilen, både när du hämtar ut och när du lämnar in bilen. Bilen får inte hyras ut i andra hand utan godkännande av Intendenten. Intendenten ska informeras i god tid innan.

 • Priser

  Körkostnad: 4 kr/km
  Bokning 4 h eller mindre: 40 kr
  Bokning mer än 4h: 75 kr

 • Att tänka på!

  Var noggrann när du kontrollerar bilen! Har du inte rapporterat en skada innan du kör iväg och nästa hyrestagare uppmärksammar det så anses du ha varit vållande till skadan och riskerar därmed deposition. Kör försiktigt och tänk på att Bruno är lång så baken genar mycket när du svänger. Bilen kan parkeras antingen framför Winden eller på den större parkeringen bakom hörsalsvägen.
  För att underlätta vid användandet av Bruno finns en checklista för saker som bör kontrolleras innan
  man kör iväg med bilen. Detta för att du inte ska åka på att betala deposition från förra bokningen.

  Framöver kommer vi tyvärr inte kunna ha sätena i källarkorridoren längre utan dem måste alltid vara i bilen. Om man behöver mer utrymme kan man lägga sätena i winden under bokningen eller loungen om winden skulle vara upptagen men när man är klar med bokningen måste sätena alltid sättas tillbaks i Bruno.

  Checklista Bruno

 • Bokningskalender

  Alla bokningar syns som prickar i kalendern. De grå är pendlande bokningsförfrågningar medan de gröna är bekräftade bokningar. Välj dag för dag de tillfällen du vill använda bilen, tryck på plusset uppe till höger och fyll i den ansökan som hemsidan visar. Tänk på att du sparar pengar på att hyra
  bilen 4 timmar eller mindre!

 • English documents
 • Information om personuppgiftsanvändning vid bokning

  Uppgifterna du fyller i vid bokning används för att kontakta dig angående användningen av Bruno. Uppgifterna sparas av Maskinteknologsektionen upp till 6 månader efter sittande SAMOs verksamhetsår, detta innebär att uppgifterna som fylls i fram tills 30/6 – 2022 sparas fram till 1/1 – 2023. Uppgifterna sparas säkert på hemsidan. Uppgifterna kan alltid raderas, kontakta i sådana fall intendent.rustmasteriet@mtek.chalmers.se, vid ifyllning av uppgifterna godkänner du denna behandling.